Már mindenhol kerestem

Az ember, ha gyereke születik óhatatlan is elköveti azt a hibát, hogy próbálja neki megmutatni azt, milyen volt, amikor ő gyerek volt. Mivel játszott vagy épp mivel nem, milyen csapatjátékok voltak, hogy járt iskolába és sorolhatnám tovább a végeláthatatlan sort. Onnan tudom ezt, hogy én sem vagyok ezzel másképp, akármennyire is megfogadtam még fiatalként, hogy ha nekem egyszer gyerekem lesz, ezt biztosan nem fogom csinálni vele. Nem lehet azonban megállni. És most már azt kell, hogy mondjam, hogy nem is szabad.

A fiam ugyanis az egyik képen meglátta azt a régi játékkonzolt, amivel mi videójátékokat játszottunk. Emlékszem mennyire nagy dolog volt akkor, hogy hasonló játékok voltak rajta, mint egy számítógépen, de mégis magunkkal tudtuk vinni bárhova mentünk is. Mindenki ezekkel a videójátékokkal játszott, tisztán emlékszem. Hatalmas sikerük volt abban az időben. És hát úgy látom a kisfiamnál is, mert amióta meglátta a képen, csak ilyet szeretne. én azonban sajnos nem nagyon találtam sehol sem.

Ezidáig. Most ugyanis ráleltem egy kincsre. A gold media oldalán ugyanis találtam egy szuper nosztalgia kézi játékkonzolt, amit azonnal meg is rendeltem a fiamnak. Az akciós termékek közt találtam, és mondanom sem kell, hogy hihetetlen jó áron volt. A fiam azóta le sem teszi. Nem tudom, hogy az újdonság eredje, vagy a régi dolgok misztikus hatalma, ami magával kerítette, de jelenleg a tabletet felváltotta ez a játék. Azt hiszem életünk eddigi legjobb ajándéka volt számára ez a kis játék. Nem csak azért, mert örült neki hihetetlen módon, vagy hogy egy kicsit mégis mással ismerkedik, mint a mindennapos tablet világ, hanem mert egy szeletét meg tudtuk ezáltal ismertetni a mi gyerekkorunknak vele.

Vélemény, hozzászólás?