Ha a tökéleteset keresed

Nagyon sok ember van, aki szeretne magáról jó képeket látni, de valahogy egyik ismerős, rokon vagy családtag sem tud róla jó képeket készíteni – én is ilyen vagyok. Számtalan esetben kértem már meg egy-egy ismerőst, hogy segítsen, csináljon rólam pár igazán jó képet, de valahogy sosem azt láttam vissza a képeken amit szerettem volna. Nyilván, a fotózás egy külön szakma, tudom én, csak hát az ember nem is gondol arra sokáig, hogy igazán profi embert bízzon meg ezzel a dologgal.

Én is teljesen sokat próbálkoztam ezzel a témával mindaddig, amíg meg nem találtam a Sziky fotó ajánlatát, és úgy nem döntöttem, hogy teszek egy próbát. Nemsokkal később már egy fotózáson találtam magam, ahol – bár azt gondoltam nagyon kellemetlen fogom érezni magam – igazán hangulatos és kellemes beszélgetésbe elegyedtem a fotóssal, majd szinte észrevétlen már javában zajlott is a munka. Tényleg, így visszagondolva, nem tudnék egy adott időpontot mondani, hogy mikor volt, amikor pontosan nekiálltunk a fotózásnak. Valahogy teljesen elfeledtette velem Péter ezt az egész célt. Jól éreztem magam, jó hangulatba kerültem, és utólag már a képeket látva mondhatom, talán ez a kulcs.

Gyönyörű képek születtek ugyanis. Elképesztő, hogy így utólag jön rá az ember, hogy amivel évekig próbálkozott akár, mennyire kicsi dolgokon múlik. Mondjuk, hogy milyen a hangulata, vagy hogy épp mennyire akar erőszakkal tetszeni a fényképezőgének.

Ezek a képek rólam tökéletesek lettek. Végre olyan képeket látok magamról, ami természetes, szép és nem mű. Tükrözi az akkori állapotomat, a jó hangulatomat, a kiegyensúlyozottságomat. Nagyon szeretem őket. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára jártam a Sziky fotó kamerája előtt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki a tökéletest keresi.

Vélemény, hozzászólás?