Na kinek mit fog hozni a Télapó/Nyuszi/Jézuska?

Amikor jönnek az ünnepek, akkor mindig eszeveszetten kapkodunk, hogy mit is vegyünk akár közeli, akár távoli rokonainknak. Szép lassan elkezdhetünk készülődni, hiszen annyira gyorsan telik az idő, hogy észre se vesszük, és nyakunkon az ünneplés.

Ha már ajándék…Természetesen nem tudunk mindenkinek megfelelni, ki jobban, ki kevésbé fog majd örülni a meglepetésnek. Azt gondolom, a mai világban, amikor teljesen mindegy, hogy milyen, csak elektronikai kütyü legyen, így nem lőhetünk nagyon mellé. Akár telefon, akár ps, akár okosóra, ezek nem csak kelendő áruk, hanem nagyon hasznosak is. Ha például egy Apple okosórát veszünk, akkor kicsit belekeveredhetünk abba a temérdek kiegészítőbe, amit kaphatunk hozzájuk.

De legyen szó tizenéves bohókás unokatestvérről, vagy komolyabb idősebb nagynéniről, egy jól megválasztott apple watch szíj képes feldobni bármilyen ajándékba kapott órát, legyen szó akár a színéről, akár az anyagáról. Nem kell hosszasan tárgyalni, mennyire megerőltető a kapkodás, agyalás, hogy mindenki elégedett legyen. Mint tudjuk, sajnos ez lehetetlen. De nem is kell mindenkinek megfelelni. A legbensőségesebb mégis az, amikor a vacsoraasztalnál összeülve megbeszélhetjük a dolgainkat, hol sírva, hol nevetve, a lényeg, hogy együtt legyünk. És lehetőleg ne csak a „kötelező” összejövetelek alkalmával szeressük egymást, hanem az év többi napján is. Közhely, de igaz.

Vélemény, hozzászólás?