Gyermektábor emlékéül

Vidéken az élet kicsit mindig más, és ez azt gondolom, így is van rendjén. Nem kevesebbek az itt élő emberek, de az tény, hogy sokkal egyszerűbbek, talán picit nehezebb anyagi körülmények között élnek, és sokkal kevesebb lehetőséggel rendelkeznek. Legalábbi az utóbbi vidéken eltöltött közel négy év számomra ezt mutatta a nagyvárosi évek után. Látványos volt a különbség. Viszont látványos volt az is, ahogy számos egyszerű dolognak az itteni emberek, gyerekek sokkal jobban tudnak örülni. Könnyebb őket meglepni és könnyebb számukra meglepetést okozni is.

Úgy döntöttem, hogy felkeresem a környék iskoláit, és próbálok egy közös munkával kialakított, a környék gyermekei számára örömet nyújtó tábort szervezni a nyárra. Szerettem volna valami olyan elfoglaltságot találni ezeknek a gyerekeknek, ahol felhőtlenül jól érezhetik magukat és még tanulni is tudnak közben, játékosan és élménydúsan, szinte észrevétlenül. Hála a jó égnek mindenki nagyon partner volt ebben. Mindenki lelkesen és segítőkészen állt a dologhoz. Nagyon sok segítőtársam lett pillanatok alatt, mindenki azzal segített a szervezésbe és lebonyolításba, amivel tudott. Számos vállalat is segítségét nyújtotta, akár anyagi szinten, akár termékekkel, szolgáltatásokkal. Nagyon jó kis tábor kerekedett ebből az ötletből, ahol közel háromszázötven gyerek töltötte két hetét a nyáriszünetből. Ennek emlékére terveztem is számukra egy pólót, amit a póló hímzés technikájával sikerült tökéletesen ráilleszteni a felajánlásból származó pólókra. A kivitelező nem lepődött meg a nagy mennyiségű megrendelésen, és hála a jó égnek tényleg nagyon szépre és tökéletesre sikeredtek a gyerektábor emlékének számító kis pólók.

Nem csak hogy maradandót sikerült ezeknek a gyerekeknek alkotnunk, mert láthatóan nagyon jól érezték magukat, hanem örök barátságok és ismeretségek születtek, maradandó emlékekkel és élményekkel. A póló pedig nem csak örök emlékül szolgál számukra, hanem megbeszéltük, hogy jövőre is szervezünk egy ilyen tábort, ahová már mindenki, aki volt ebben az évben tudja hozni a kis pólóját, ami sorozatos szimbóluma lehet majd ezeknek a kis nyaralásoknak. Remélem még nagyon sok lesz belük.

Vélemény, hozzászólás?