A szalon ékes dísze

Nem olyan régen sikerült egy nagy vágyam megvalósítani, és saját, önálló fodrász szalont tudtam nyitni. Már régóta kacérkodtam a gondolattal, de sosem merten belevágni, mert hát egy ilyen döntés kapujában az embert ezer meg ezer tényező éri. Nagyon sok kétkedő szót kaptam, elbizonytalanítottak, mások pedig bátorítottak. Teljesen összezavarodtam. Egyetlen motívum azonban mindig szembe jött, a levendula. Mindig azok a pontok erősítették a saját szalon nyitását, aminek köze volt a levendulához. Ez hangozhat nagyon furán, de én mindig hittem a jelekben, az intuícióban és sosem hittem a véletlenekben.

Elkezdtem megfigyelni, hogy minden olyan dolog, ami buzdít, bátorít, erőt vagy épp konkrét segítséget ad, az kapcsolódik a levendulához. Például az az ember, aki felajánlotta, hogy kedvezménnyel kiadja nekem az egyik helyiségét, amely számomra tökéletes lett volna, imádja a levendulát. Mikor voltam nála részleteket megbeszélni arra lettem figyelmes, hogy levendula illat van az egész lakásban, és kifejtette, hogy egész életében különösen szerette az illatát és a színét is.

Nem is kell ezt tovább ragozni, nagyon sok olyan dolog, ami hozzá segített ahhoz, hogy ma már azt mondhassam, egy éve tökéletesen és gazdaságilag is kifizetődően működik a saját szalonom, levendula jelű lett előttem.

Amikor eldöntöttem, hogy meglépem, amit meg kell, és elkezdtem kialakítani kis saját kuckómat, nagyon letisztult és egyszerű formák és színvilág jelent meg előttem. Körülbelül a fehér és a pasztell színek, a bézs és társai jelentek meg előttem. Ki is alakult szépen a kis szalonom. Berendezve, szépen felszerelve mindennel, ami kell. Egyetlen dolog hiányzott még, a sok letisztult forma mellé valami feltűnő, de mégis békés, nyugodt, színes dolog. Levendula, gondoltam. Muszáj lennie a szalonomban egy levendulás képnek. Kaptam egy tippet az egyik ismerőstől, hogy az egyik majdnem, hogy tiszta falon mennyire jól mutatna egy nagy Levendula vászonkép. El is kezdtem kutakodni és hamarosan rá is találtam a tökéletes képre. Letisztult és gyönyörű kivitelezés, megfelelően nagy méret. A levendulamező szinte megelevenedik a vászonképen, tökéletes hangulatot és energiát sugározva kis szalonomnak. Imádom ezt a vászonképet. A szívemhez nőtt a rajta megjelenő hangulattal, színekkel és formákkal együtt.

Vélemény, hozzászólás?