Home 4 KECELI HÍREK 4 Változott a kéményseprés rendszere

Változott a kéményseprés rendszere


November 1-től a katasztrófavédelem végzi a kéményseprőipari tevékenységet. A lakosság számára a szolgáltatás ingyenes, fizetni csak akkor kell érte, ha két darab írásos értesítést követően sem történhet meg a munka elvégzése, például ha a kéményseprő nem tud bemenni a lakásba illetve házba. Ebben az esetben a szolgáltatás 30%-át ki kell fizetni a tulajdonosnak.

2016 júniusától hazánkban a lakosság számára ingyenes a kéményseprés. Novemberétől régiónkban egy új korszak kezdődött a tevékenység ellátásában, hiszen Bács-Kiskun Megye 96 településén a katasztrófavédelem veszi át a szolgáltatást. Gyakorlatilag ugyanazok a szakemberek keresik majd fel az ingatlanokat, csak most már nem egy önkormányzati cég képviseletében, hanem a katasztrófavédelmi igazgatóság nevében.
Azoknak a kéményeknek az ellenőrzése, amelyekhez gázüzemű illetve zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezés kapcsolódik kétévente, ahol pedig egyéb tüzelő-fűtő berendezéshez kapcsolódik a kémény évente szükséges az ellenőrzés.

A lakosság írásos értesítőt kap majd az ellenőrzés időpontjáról. Mindez két héttel a tervezett munka elvégzése előtt lesz majd a postaládákban.

Ebben az esetben amikor két írásos értesítő után, csak közösen egyeztetett időpontban lehet elvégezni a kémények ellenőrzését, a szolgáltatás már nem ingyenes, a munkadíj 30%-át ki kell fizetni. További információk a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon érhető el. Bővebb tájékoztatás pedig a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon kérhető.