Home 4 KECELI HÍREK 4 Útépítés nem, de javítás lesz Kecel térségében

Útépítés nem, de javítás lesz Kecel térségében


utjavitasMárcius végén kezdődnek a tartósabb megoldást jelentő útjavítások Kecel térségében. Az állami kézben lévő szakaszokon idén nagyobb volumenű rekonstrukciók nem lesznek – tájékoztatta a [rad-hl]Kecelinfot[/rad-hl] a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kecelen illetve a város közvetlen közelében az 54-es számú főút, valamint a Kossuth utca illetve a Kiskunhalasra vezető útszakasz van állami kézben. Ezek javítása jelenleg – a télies időszaknak megfelelő – hideg aszfaltozással történik. A kevésbé hatékony megoldást március végén váltja a hosszabb távra szóló technológia.

– A főúton és az 5309 jelű mellékúton a meleg aszfaltos kátyúzási feladatokat március végén az aszfaltkeverő telepek újranyitását követően kezdjük el. A süllyedések javítását május végéig végezzük el – nyilatkozta Pécsi Norbert Sándor. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője szerint térségünkben nagyobb útfelújítások ebben az évben nem várhatók, mivel az Új Széchenyi Terv keretein belül megvalósuló útfelújítások projektlistája már korábban véglegesedett. A társaság ugyanakkor folyamatosan keresi a lehetőségét, hogy hazai vagy európai uniós forrásokból nagyobb volumenű beruházásokat is végre tudjon hajtani.

kecelinfo.hu