Home 4 Archiv Kecel 4 Ülésezett Kecel Önkormányzata – Összefoglaló

Ülésezett Kecel Önkormányzata – Összefoglaló


– Módosította Kecel Képviselő-testülete a településrendezési tervet. A változtatások legfontosabb elemei, hogy külterületen – a vállalkozók kérésének megfelelően – 3-ról 5 százalékra nőtt az ingatlanok beépíthetőségi százaléka. Három határmezsgyén fekvő ingatlant
pedig a belterületbe vontak.

– A megyei főügyészség kezdeményezésére a Cégbíróság két önkormányzati társaság, a Kertészeti Kft., valamint a Kecelvíz Kft. esetében kezdeményezett törvényességi eljárást. Ezek lényegében a társaságok felügyelő bizottságainak megválasztására szólítják fel a tulajdonosokat. Az előírásoknak megfelelve a két cégnél 3-3 fős testületek alakulnak, amelyek javadalmazás nélkül végzik majd munkájukat.

– A törvényi előírásoknak megfelelően felülvizsgálta és aktualizálta Kecel Önkormányzata szociális szolgáltatástervezési koncepcióját. A város szakemberei felméréséket, összehasonlításokat végeztek, melyek bemutatják az elmúlt két év változásait a szociális és gyermekjóléti szolgáltató rendszerben.

– Dr. Borbényi Ilona képviselő elismerően szólt az elkészült anyagról, amely tartalmazza az érintett intézmények jövőbeni fejlesztési elképzeléseit is.

-Megosztotta a képviselő –testületet a Rákóczi Szövetség 10.000 forintos támogatási igénye. Volt, aki többet, volt, aki semmit, és volt, aki a kért összeget akarta adni a felvidéki magyar gyermekek ösztöndíj programjának támogatásaképpen. Végül az utóbbi javaslatot fogta el az önkormányzat.

– Pályázatot ad be az önkormányzat Kecel Parkerdőjének kialakítására, amelynek helyszíne mintegy fél hektáron a Szilos erdőben lenne. A területen többek között asztalokkal, padokkal ellátott fedett szín, Gömbfás pavilon, akácrönk Mozdony, Hajó mászóka és csúszda, kétüléses hinta, kerekes kút, valamint tűzrakó és illemhelyek létesülnének. A beruházás több mint 15 millió forintba kerülne, ebből 12-t az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, 3 milliót pedig az önkormányzat biztosítana. A projekt elindítása egyhangú támogatást kapott.

-Tudomásul vette a képviselő-testület a jövőre induló ivóvízminőség javító program keretében – korábban már többször tárgyalt – keceli fejlesztéseket. Az új vízszolgáltató, a Kőrösvíz Kft. tájékoztatójában többek között a Glóbusz rekonstrukciója, arzénmentesítő létesítése, valamint új gerincvezeték lefektetése is szerepel. A társaság felügyelő bizottságában Hortobágyiné Németh Tünde képviseli városunkat, aki beszámolt arról, hogy a napokban megalakult a testület.

-A Képviselő-testületi ülésen több interpellációt is megfogalmaztak a városatyák:
Farkas László az 54-es főút bejárása ügyében, Haszilló Tamás a beázó sportcsarnok, Hortobágyiné Németh Tünde az említett létesítmény férfi vécéje miatt. Herceg Imre a KecelCom napirendre vételét javasolta, dr. Beke József pedig az urnás temetések érdekében szólalt fel.