Home 4 KECELI HÍREK 4 ÚJRA KECELEN AZ ÉG KATONÁI

ÚJRA KECELEN AZ ÉG KATONÁI


Újabb míg repülőgépet újítanak fel a haditechnikai parkban az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület tagjai. Az önkéntesek szombaton jártak Kecelen.

2013 októberében először gyűltek össze a repülés szerelmesei a Keceli Haditechnikai Parkban, hogy társadalmi munkában megtisztítsák a kiállított repülőeszközöket. Hogy miért volt erre szükség? Az elmúlt 10 év alatt ugyanis a park locsolórendszere – az itteni víz magas vastartalma miatt – barnára festette a kiállított gépeket. Az úgynevezett JET Clean Day rendezvényen akkor közel 110 repülőbarát ragadott súrolókefét, rongyot és más takarító eszközt, hogy letisztítsa az első körben kiválasztott öt repülőgépet és kettő helikoptert.

Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület 2014-ben az L-29 Delfint és a MiG-23UB-t repülőgépeket újította fel. Egy év kihagyást követően idén egy MIG 15-ös vadászgépet rekonstruáltak eredeti állapotára az önkéntesek. A munka jövőre is folytatódik. Pintér Csaba a keceli Pintér Művek tulajdonosa felkérte a csapatot a MiG-17PF repülőgép rekonstrukciójára.

A munkát, mint ahogy az idei MiG-15-ös esetében is, a fegyverzet levételével lényegében már meg is kezdődött. A felújítás nagyobb része azonban 2017-ben lesz- tudta meg a Kecelinfo.