Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Tovább ellenőriz a NAV

Tovább ellenőriz a NAV


Hús, dísznövény, vendéglátás, személyszállítás, gumikereskedés, szépészeti szolgáltatás a kiemelt területei a NAV tavaszi ellenőrzéseinek. A hatóság regionális igazgatóságának közleménye:

Húsvét közeledtével, de az ünnep után is sok helyen felbukkanhatnak a revizorok. Megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaszi ellenőrzéssorozata. Az akció ideje alatt az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális termékeket (hús, sonka, tojás) árusítókra, a dísznövény- és virágkereskedőkre, vendéglátóhelyekre, a személyszállítást végzőkre. Ugyanígy tüzetesebben ellenőrzik az interneten árusítókat, a gumikereskedéseket, szervizeket, valamint a szépészeti szolgáltatásokat.

Az ünnep előtt több revizor lesz a piacokon, vásárcsarnokokban is. Az ellenőrzéssorozatban kiemelten vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók bevételeikről adnak-e számlát és nyugtát, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, számot tudnak- e adni a kereskedők áruik eredetéről, illetve betartják-e jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága