Home 4 Kék Hírek Kecel 4 Telefonos átverés terjed már Kecelen is, vigyázzon!

Telefonos átverés terjed már Kecelen is, vigyázzon!


A napokban keceli olvasónk is jelezte, hogy mobiltelefonjára magyar nyelvű segélykérő üzenetek érkeztek ismeretlen külföldi telefonszámról. A rendőrség tegnap adott ki tájékoztatást az esettel kapcsolatban.

 

Aggódva hívta szerkesztőségünket egy keceli olvasónk, aki elmondta: segélykérő üzenetet kapott egy +220-as, gambiai körzetszámmal kezdődő telefonszámról. A nyilvánvalóan gyanús üzenet így szól: Sürgős, hívj! (+220 4389254)

A rendőrség azt javasolja, ha +220 nemzetközi hívószámmal kezdődő segélykérő üzenetet kap, körültekintően járjon el.
A rendelkezésre álló adatok szerint a napokban több hazai mobiltelefonszámra is ismeretlen külföldi számról magyar nyelvű segélykérő SMS üzenetek érkeztek, amelyekben sürgős visszahívást kérnek. A külföldi számok általában +220 nemzetközi hívószámmal kezdődnek, amely a Nyugat-Afrikában található Gambia hívószáma. A bejelentések alapján megállapítható, hogy a segélykérő üzenetek nem valósak.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az ismeretlen külföldi számok visszahívása esetén minden esetben körültekintően járjanak el a nem kívánt hívásforgalmi költségek keletkezésének megelőzése érdekében.

kecelinfo/police.hu