Home 4 KECELI HÍREK 4 Szombaton eldől, ki nyeri a megye pálinkája díjat
Kép: kecskemetitv.hu

Szombaton eldől, ki nyeri a megye pálinkája díjat


Közel háromszáz pálinkát neveztek a legjobbnak járó címért a Magyar Pálinka Hetén Kecelen. Nemcsak hazai, hanem határon túli gyümölcspárlatok is megmérettetnek. Szombaton pedig eldől, hogy kik vihetik haza barack-, illetve szőlőpálinka kategóriában a Megye Pálinkája címet.

Egy pincében őrzik azokat a pálinkákat, amelyeket az évek során beneveztek a keceli versenyre. Ezen a héten ismét megmérettetnek a hazai, illetve a határon túli hungarikumok.

„Sajnos a barackterületek egyre csökkenek, viszont a szőlőterületek nőnek. Nagyon sok szőlő van, és végül is Soltvadkert, Akasztó, Kecel a szőlő hazája, így a szőlőpálinkák is előtérbe kerülnek” – mondta Téglás András, a TG Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapítója és címzetes igazgatója.

Idén a Kárpát-medencei Pálinka és Párlatversenyre háromszáz nedűt neveztek be határon innen és túlról is.

„A verseny során a legjobb pálinkákból szombaton, november 12-én kiválasztják Bács-Kiskun megye legjobb barack- és szőlőpálinkáját” – mondta Pásztor Sándor, a TG Pince Lovagrend ceremóniamestere.

A Magyar Pálinka Hetén felvonulnak majd a Kárpát-medencei Lovagrendek, illetve szombaton a keceli Szentháromság templomban meg is szentelik a gyümölcspárlatokat.

Forrás: kecskemetitv.hu