Home 4 KECELI HÍREK 4 Szólt a rendőrség: nehogy balesettel kezdődjön!

Szólt a rendőrség: nehogy balesettel kezdődjön!


petárda kecelAz Óév búcsúztatása és az Újév köszöntése az önfeledt szórakozás ideje. De legyünk óvatosak, nehogy balesettel, tragédiával kezdődjön az Újév! A rendőrség felhívását a továbbiakban olvashatja:

– a tűzijátékokat hatósági engedéllyel rendelkező kereskedelmi egységeknél szerezzék be, ahol felvilágosítást is kaphatnak azok működtetésével kapcsolatosan.

– A tűzijátékok csomagolásán, működési mechanizmusán változtatást ne eszközöljenek, fokozottan figyeljenek saját és mások testi épségére.

– PETÁRDA vásárlása, birtoklása, tárolása és felhasználása tilos! Azokkal szemben akik petárdát jogosulatlanul birtokolnak, vagy felhasználnak, szabálysértési eljárás indul, és 50.000 Ft. pénzbírsággal sújthatóak.

– december 28. és 31. között a II. pirotechnikai osztályba tartozó kis tűzijátékok mellett / a petárda kivételével / a közepes tűzijátékok megvásárlását , birtoklását, valamint december 31-én 18 óra és január 01-én 06 óra közötti felhasználását az erről szóló kormányrendelet nagykorú személy részére megengedi.

Kérjük a szabályok betartása mellett búcsúztassák a 2012-es évet, nehogy balesettel, szabálysértési eljárással kezdődjön az ÚJÉV!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság