Home 4 Archiv Kecel 4 Stabil partner a halasi kórház a működtetésében

Stabil partner a halasi kórház a működtetésében


Átadták a kiskőrösi-kistérségi járóbeteg-szakrendelő új épületét. Több mint 40 ezer ember jobb és kényelmesebb ellátását biztosítja az a járóbeteg-szakrendelő, amelynek működtetésében főszerepet vállalt-vállal a Semmelweis Halasi Kórház. A félmilliárdos létesítményt a napokban adták át a Bács-Kiskun-megyei Kiskőrösön.

A kiskőrösi szakorvosi rendelő új épülete uniós támogatással és városi önerővel együtt csaknem 550 millió forintos beruházás keretében épült fel. A vonzó külsejű, modern eszközökkel – például csaknem 30 nagy értékű orvostechnikai és mellette informatikai berendezéssel – felszerelt objektum a városon túl a kistérség másik 10 településének (Kaskantyú, Imrehegy, Páhi, Akasztó, Csengőd, Tabdi, Soltvadkert, Bócsa, Tázlár és Kecel) több mint 40 ezer lakosát szolgálja ki. A korábbi, korszerűtlen, átlag alatti, ráadásul több ellátóhelyen működő szakrendelővel szemben a mostaninak megközelíthetősége, energetikai rendszere, tágassága is megfelel a kor követelményeinek.

Ehhez hozzájárul, hogy a csaknem 1700 négyzetméteres új épületben helyet kapnak a védőnők, a mozgásszervi részleg a sebészeti, urológiai, onkológiai, nőgyógyászati, pszichiátriai-pszichológiai és az addiktológiai rendelések, az ultrahang, a labordiagnosztikai részleg, a fül-orr-gégészet és a szemészet. Mindemellett a korábbi 5 helyett immár 2 telephelyen folyik majd a gyógyítás. Mindezek révén javul a diagnosztikai hatékonyság, csökkenhet a beteg-továbbutalások mértéke, míg az on-line leletezés és az informatikai fejlesztés betegnek és orvosnak gyorsabb és kényelmesebb betegirányítási rendszert és adat-hozzáférést biztosít.

A Semmelweis Halasi Kórház mint Bács-Kiskun-megye déli régiójának kórháza hosszú évek óta nemcsak fejlesztési partnere, hanem üzemeltetője is a kiskőrösi szakorvosi rendelőnek. Ezt a szerepvállalást is méltatták azok a felszólalók, akik a november 7-i átadó-avató ünnepségen részt vettek. Mind Kiskőrös polgármestere, Domonyi László, mind Font Sándor parlamenti képviselő (a szalagátvágást követő pillanatokat ábrázoló képünkön jobbról, illetve balról) kiemelte ezt, és pozitívan nyilatkozott a közös kórházi és helyi gyógyítás erőfeszítéseiről és eredményeiről. Az ünnepségen Kiss Marianna főorvos, kórházi járóbeteg-szakellátási igazgatóhelyettes átvette a városvezetőtől a létesítmény kulcsait, majd átadta azokat Kutyifáné Cebei  Ágotának, a helyi vezetőnek.