Home 4 KECELI HÍREK 4 Sorozatos falopás Kecelen – elkapták a triót

Sorozatos falopás Kecelen – elkapták a triót


Három férfit gyanúsítanak falopással a keceli rendőrök.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2014 márciusától 2015 januárjáig ismeretlen elkövetők több keceli erdőből akácfát vágtak ki és tulajdonítottak el. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Keceli Rendőrőrse nyomozást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Az elkövetési hely és a módszer azonossága miatt megalapozottá vált a gyanú, hogy valamennyi bűncselekményt ugyanaz az elkövetői kör követte el. A rendőrök 2015. január 2-án falopás közben tetten érték a 27 éves K. Attila és a 45 éves M. Sándor keceli lakosokat, akiket – szabadlábon hagyásuk mellett – gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A beszerzett információk alapján a terhelteknek volt egy harmadik társa, aki valamennyi bűncselekmény elkövetésében részt vett. A nyomozók látókörébe került F. Vilmos, aki nem volt ismeretlen előttük. A férfit egy keceli erdő közelében 2015. március 11-én 16 órakor igazoltatták az egyenruhások, melynek során az általa utánfutón szállított fa eredetével nem tudott elszámolni, ezért előállították a kapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A 23 éves helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2014. június 21. és 2014. június 27. közötti időben, egy keceli tanya kertjéből körülbelül 2 mázsa burgonyát, 2014. június 29-e reggelére szintén egy helyi ingatlanból 100 kilogramm krumplit lopott el.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint közel egy év alatt 12 esetben követtek el falopást a trió tagjai. A bűncselekmények elkövetéséhez használt kézifűrészt és az eltulajdonított fa egy részét a nyomozók lefoglalták.

 

A továbbiakban a terheltekkel szemben az eljárást a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja. A rendőrök kezdeményezték F. Vilmos előzetes letartóztatását, melyet a Kiskunhalasi Járásbíróság 2015. március 13-án elrendelt.

police.hu