Home 4 Archiv Kecel 4 SENKI NE INDULJON ÚTNAK ÉJSZAKA!

SENKI NE INDULJON ÚTNAK ÉJSZAKA!


kecel-hoA csütörtök reggel óta tartó rossz időjárás miatt a közúti közlekedés feltételei jelentősen leromlottak.  A balesetek elkerülése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a hófúvásokban, és az ónos esőben érintett megyékben az éjszaka folyamán semmiképpen ne induljanak útnak!

A Dunántúlon reggel óta változó intenzitással havazik, amelyet viharos erejű széllökések is kísérnek. A hóátfúvások nyomán több dunántúli megyében kritikussá vált a helyzet, sok helyen a látótávolság minimálisra csökkent. Több úton, például a 13-as, 8-as, 37-es, 82-es és 83-as főúton a kamionforgalmat leállították, ezen kívül Fejér, Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében is több mellékutat kellett lezárni biztonsági okok miatt.

Emellett az ország Dunától keletre eső területein ónos eső nehezíti a közlekedést. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségi dolgozói és munkagépei 12 órás váltott műszakokban teljes kapacitással dolgoznak a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, de az előrejelzések alapján az éjszakai órákban nem várható javulás, ezért további útlezárásokra számíthatnak a közlekedők. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy az éjszaka folyamán a hófúvásokban és ónos esőben érintett területeken semmiképpen ne induljanak útnak!

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs főosztály