Home 4 KECELI HÍREK 4 Sendula Ákos az ígéretes tehetség

Sendula Ákos az ígéretes tehetség


Fiatal kora ellenére érmekkel teli versenyzői múlt áll sendula mögött. Az ifjú tehetség baba korától úszik, és jelenleg egy halasi edzővel készül a diákolimpiára.

Mint arról már hírt adtunk, Sendula Ákos a helyi általános iskola tanulója január 16-án a III. korcsport “B” kategóriában mindkét nevezett versenyszámát megnyerve, 2x-es megyei diákolimpia bajnoki címet szerzett. Ezzel kvalifikálta magát az országos döntőbe, ahol iskolája színeiben képviseli megyénket. Szakmai pályafutása alapján ígéretes jövő előtt áll. Ákos a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület igazolt versenyzője volt 2006 és 2009 között. Novotny Attila tanítványaként csecsemő úszóként kezdte pályafutását. 2x volt megyebajnok, 3x régióbajnok, sőt a 4x50m-es gyorsváltó tagjaként országos bajnoki címet is szerzett 2008-ban.

Versenyzői múlttal, két év kihagyás után indulhat a Diákolimpián “B” kategóriában. Tavaly a korosztályi összevonások miatt az egy évvel idősebbek között, dobogós volt a megyei fordulón, most pedig rangidősként mindkét versenyszámát megnyerte. 2009-től Kiskőrösön edzett heti 2 alkalommal Pásztor Gyula segítségével. Az Országos Diákolimpiára ismét a kiskunhalasi Novotny Attila segítségével készül- tájékoztatta a Kecelinfót a halasi úszó egyesület.