Home 4 KECELI HÍREK 4 Dobálja a hivatalos leveleket a Városháza – olvasói levél

Dobálja a hivatalos leveleket a Városháza – olvasói levél


level1

Dobálja a hivatalos leveleket a Városháza – olvasói levél. Az olcsóbb megoldást választva a keceli városháza dolgozóival küldi ki értesítő leveleit a helyi polgároknak és vállalkozásoknak. A hivatalos okmányok egyes városrészekben kaotikus módon érkeznek meg, ha egyáltalán eljutnak a megfelelő helyre.

Előfordul, hogy a „kézbesítő” az utca elején egy postaládába dobja be az összes borítékot az ott lakóra bízva azok továbbítását. Másutt meg egyszerűen bedobják a leveleket az udvarba, a szél, a kutya vagy az eső „gondjaira” bízva azokat. Az évek óta tartó problémát megelégelve egy nagyvállalkozó nyílt levelet írt az önkormányzatnak, amelyet elküldött a Kecelinfonak is. Az olvasói levél itt nézhető meg:

Tisztelt Polgármester Úr! Kedves Ferenc! Tisztelt Önkormányzati Képviselők!

 Szeretném tájékoztatni Önöket Kecel Város adó-fizetési tájékoztatásáról, teszem ezt azért, mert az előző évek alatt is így volt és nem történt változás. Szombat de. telephelyünk kerítésén át dobta valaki be, a szél ide-oda fújta, végül a kerítés mellett megállt az a boríték, amelyet le is fényképeztem.

Még szerencse, hogy nem fújta ki az útra a szél, vagy ki tudja mi lehetett volna vele. Az adóügy 2013. évi fél évi adóértesítése volt. Se bélyeg, se posta, se átvételigazolás… csak bedobva, mint a kutyáknak kidobva a hús… Felvettem… kibontottam. 4.984.789 Ft-ról szóló értesítés volt benne, cégünk fél évi adója.

Ha kell, legközelebb önként még fizetünk 120 Ft-ot a bélyegre, vagy kérnék egy telefonhívást (8 Ft), hogy bemenjek érte személyesen. 2013-at írunk. Felháborító? Megalázó? Csodálkozik valaki, hogy miért van ennyi adótartozás Kecelen? Számít egyáltalán valaki(k)nek a város érdeke?? Ez a megfelelő értesítési mód? Kérem Tisztelt Polgármester Úr magyarázatát, hogy történhet ez meg 2013-ban és hogy mennyire törvényszerű az adóértesítések ilyenfajta bedobálása.

Köszönettel: Matécsa Zoltán ügyvezető