Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Nyilatkozat a munkáltatói adómegállapításhoz

Nyilatkozat a munkáltatói adómegállapításhoz


NAV Kecel

A 2012. évre vonatkozó adókötelezettségüket önadózással vagy munkáltatói adómegállapítás révén is teljesíthetik a magánszemélyek. 2013. január 31-ig írásban kell nyilatkoznia annak, aki azt szeretné, hogy a munkáltatója állapítsa meg a 2012. évi személyi jövedelemadóját, és számolja el a különbözetet.

2013-ban továbbra is lehetőségük van a magánszemélyeknek, hogy a 2012. évre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségük teljesítésére munkáltatói adómegállapítást kérjenek. Annak a magányszemélynek, aki ezzel a lehetőséggel élni akar, legkésőbb 2013. január 31-ig írásban kell nyilatkoznia a munkáltatójának, hogy a 2012. évi személyi jövedelemadóját a munkáltatója állapítsa meg, és számolja el a különbözetet. Ha a magánszemély nem kéri a munkáltatói adómegállapítást, erről is nyilatkoznia kell.

Amennyiben a munkáltató nem vállalja a magánszemély adójának megállapítását, erről és az egyszerűsített bevallás benyújtásának választhatóságáról időben tájékoztatnia kell a magánszemélyt. Önadózóként továbbra is lehetőség van adónyilatkozatot tenni, az állami adóhatóság közreműködésével egyszerűsített bevallást benyújtani, vagy az adóhatóság közreműködése nélkül elkészíteni a bevallást.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága