Home 4 KECELI HÍREK 4 Nyertek a császártöltési diákok

Nyertek a császártöltési diákok


Március 27-én már harmadszorra szervezték meg a Kárpát-medencei 7-12. osztályos gyermekek számára kiírt Erzsébet vetélkedőt. A versenyt a Töltési fiúk nyerték meg, holtversenyben a bajai III. Béla Gimnázium csapatával.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány felhívására Magyarország minden megyéjéből, a határon túlról pedig Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Kárpátaljáról is neveztek csapatok.  A január 26-án indult megmérettetés keretében a diákok szűkebb és tágabb hazánk magyarok lakta területeinek kiemelkedő kulturális, történelmi és természeti értékeivel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.

 

A versenyt 221 résztvevő között a Töltési fiúk, a bajai III. Béla Gimnázium csapata holtversenyben nyerte meg. A császártöltési csapat tagjai Lovasi Attila, Barabás Dániel, Taner Atilla voltak. A 7 és a 9. helyen is a település versenyzői végeztek. Felkészítő tanáruk Sebestyénné Márin Anna volt. Gratulálunk!

A nyertesek összesen egy millió forint értékű tárgynyereményt, a dobogós gyermekek és felkészítő tanáraik ezeken kívül magyarországi, vízparti, családi üdülési lehetőséget is kaptak.