Home 4 KECELI HÍREK 4 Nem volt szabályszerű a testületi ülés?

Nem volt szabályszerű a testületi ülés?


testuletNem volt kamera a tegnapi képviselő-testületi ülésen, így a keceli tévénézők – eddig szokatlan módon – nem láthatják mi történt ott. A Kecelinfo több olvasója szerint mindez jogszabálysértő.

Amíg a KecelMédia működött, a Kecel Városi Televízióban, illetve a Keceli Hírekben is láthattak és olvashattak beszámolókat a helyi polgárok az önkormányzati ülésekről. Miután a helyi sajtót lényegében “felszámolta” a várost irányító többség, úgy tűnik zavar állt be a rendszerben. Legutóbb még volt felvétel, igaz csak egy kamerával, és a nézők – helyi hangosítás hiányában – alig értettek belőle valamit otthonaikban. Tegnap már kamera sem volt az ülésteremben, pedig hivatalosan meghirdettet nyílt ülés volt, igaz rendkívülinek minősítették, de nem volt zárt. A Szervezeti és Működési Szabályzat ide vonatkozó része így szól:

„A Képviselő-testület üléséről kép- és hangfelvételt, majd két példányban jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyv elkészítéséről a jegyző gondoskodik. Az ülésről készült kép- és hangfelvételt teljes terjedelmében, vágatlanul az ülés hetét követő héten két alkalommal a helyi televízióban le kell vetíteni. A zárt ülésről csak hangfelvételt kell készíteni.”