Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 NAV: 8 helyett 6 nap alatt adóhatósági igazolásokhoz juthat

NAV: 8 helyett 6 nap alatt adóhatósági igazolásokhoz juthat


Nemzeti-Ad%C3%B3-%C3%A9s-V%C3%A1mhivatal-NAV-%C3%BAj-lak%C3%A1s-piacJanuár elsejétől rövidült az ügyintézési határidő, így az ügyfelek az eddigi 8 nap helyett 6 nap alatt juthatnak hozzá az adóhatósági igazolásokhoz- derül ki a NAV tájékoztatójából.

A legfontosabb módosítás 2013. január 1-jétől, hogy az elektronikus adóbevallásra kötelezett adózók (gazdasági társaságok, az egyéni vállalkozók szinte teljes köre, az egyéb szervezetek többsége), az adóhatósági igazolás iránti kérelmüket is kizárólag elektronikus úton nyújthatják be az új, IGAZOL elnevezésű nyomtatványon, mely minden igazolás típusra megfelel. Az elkészült igazolást elektronikusan, postai kézbesítéssel vagy személyes átvétellel kérhetik az adózók.

A kérelemben a személyes átvétel helyszínéül a Dél-alföldi régióban a központi ügyfélszolgálat, vagy a megyei ügyfélszolgálati helyek valamelyike is megjelölhető, ahol az adóhatóságtól kapott elektronikus üzenet után az igazolást kiadják. Bács-Kiskun megyében: Kecskeméten, a központi ügyfélszolgálaton, valamint a Bajai és Kiskunhalasi kirendeltségeken, Békés megyében: Békéscsabán, a központi ügyfélszolgálaton, valamint a Mezőkovácsházi, Orosházi, Szarvasi és Szeghalmi kirendeltségeken, Csongrád megyében Szegeden, a központi ügyfélszolgálaton, valamint a Szentesi, Makói és Hódmezővásárhelyi kirendeltségeken.

Az elektronikus bevallásra nem kötelezett adózók a kérelmeiket változatlanul, akár kötetlen formában személyesen (előzetes időpontfoglalással, vagy ügyfélfogadási időben az ország bármely ügyfélfogadási irodájában megjelenve), illetve postai úton is kérhetik. A személyesen megjelenők számára az ügyfélszolgálati irodákban egyszerűbb nyelvezetű kérelem nyomtatvány került bevezetésre.