Home 4 KECELI HÍREK 4 Minda László a KIK-FOR Kft élén

Minda László a KIK-FOR Kft élén


A keceli származású gazdasági szakember korábban több nagy multinacionális vállalatnál töltött be vezető pozíciót, jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK) vezetői feladatait látja el. Minda László Kecskemét város egyik stratégiai vállalatánál, a KIK- FOR Kft-nél folytatja pályafutását.

A Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal felügyelete és Minda László vezetése alatt lévő MIK 15 hónapos működése igazán sikeres időszaknak tekinthető. Gazdasági szempontból kiemelkedő eredmény, hogy a csökkentett költségvetés ellenére a kezelésében álló 19 intézményben számos 50-100 milliós nagyságrendű beruházást is meg tudott valósítani, le tudott bonyolítani. A források takarékos és hatékony felhasználásával lehetőséget teremtett az állam számára, hogy más intézményfenntartók részére százmilliós nagyságrendű forrást tudjon átcsoportosítani.

Minda László újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a fenntartásában lévő közművelődési és oktatási intézményeket a MIK a települések és a jövőbeli üzemeltető számára tartozásmentesen átadta. A MIK egyfajta jogutódjaként a további működtetési feladatokat a jövőben várhatóan a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) veszi majd át. Minda László a jövőjét firtató kérdésre válaszolva elmondta, hogy Kecskemét város egyik stratégiai vállalatának, a KIK-FOR Kft-nek a vezetését veszi át. Célja, hogy a társaság különböző üzletágai a korábbinál jelentősebb hatékonysággal működjenek, valamint a vállalkozási portfólió szélesítését is fontosnak tartja.