Home 4 KECELI HÍREK 4 Mi történik Kecelen?

Mi történik Kecelen?


Talán még soha nem volt olyan éles vitákkal teli önkormányzati ülés Kecelen, mint szerdán. A képviselők nemtetszését a polgármester előkészítés nélküli, szóbeli előterjesztése váltotta ki, amely saját irányítása alá vonná a Városi Sportcsarnokot, valamint a KecelMédiát.

Általános megdöbbenést váltott ki a szerdai képviselő – testületi ülésen a polgármester szóbeli előterjesztése, miszerint saját irányítása alá vonná a Városi Sportcsarnokot, valamint a KecelMédiát. Haszilló Ferenc azzal indokolta döntését, hogy a törvényi változások miatt januártól nem nagyon lesz munkája, ő pedig dolgozni akar. Több képviselő reagálásában azonnal ötletekkel látta el a városvezetőt, hol tehetné hasznossá magát a két intézmény vezetése helyett. A vitában egy helyi nagyvállalkozó is szót kért, aki elfogadható indokokat kért Haszilló Ferenctől, megjegyezve, hogy nem érti, miért kell egy jól működő, a város polgárai által elismert közösséget bizonytalan helyzetbe hozni.

A kibontakozó vitában a feladatelvonásban érintett Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatója azt mondta, hogy a sportcsarnok és a média is gazdaságosan működik, amióta az intézményen belül tevékenykednek. Kiderült az is, hogy jelentősen megnövelték bevételüket a korábbi – a polgármester irányítása alatt álló – időszakhoz képest. A vita hevében a polgármester megszavaztatta szóbeli előterjesztését, amelyet a 2013. évi költségvetési koncepció részeként fogadtak el 4 igen 3 nem szavazattal. A jegyző azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a két intézmény csak akkor kerül közvetlenül a polgármester irányítása alá, ha azt az alapító okiratba is átvezetik. A kialakult helyzetben Haszilló Ferenc némileg visszakozott, és a költségvetés februári tárgyalásáig kitolta a két intézmény átvételének határidejét.

A videó 40. percétől látható a Városi Sportcsarnokkal és a KecelMédiával kapcsolatos vita.