Home 4 KECELI HÍREK 4 Mi lesz a Szolgáltató Udvarral?

Mi lesz a Szolgáltató Udvarral?


varoshazaAz idei költségvetés 3,4 millió forinttal kurtította meg a városüzemeltetési feladatokat ellátó keceli Szolgáltató Udvar önkormányzati támogatását. A dolgozókat 6 órában foglalkoztatják tovább és lesz, aki fel is mond e miatt. Kiderült ugyanakkor az is, hogy az ott megforduló pénzek egy része nincs „lepapírozva”.

A közvetlenül a polgármester irányítása alatt álló Szolgáltató Udvar tevékenységét az utóbbi években többször érték bírálatok. Az idei büdzsé előkészítése illetve tárgyalása során kiderült az is, hogy az, amit költségvetési igényként leadtak, nem felel meg a formai követelményeknek. A pénzügyi bizottság elnöke meglepetéssel tapasztalta, hogy a pénzek egy részét nem szokták papíron futtatni.

A költségvetési intézménynél szokatlan pénzgazdálkodás is hozzájárult ahhoz, hogy az Udvar idei költségvetéséből elvettek 3,4 millió forintot. Sőt, tavasszal a Kecelvíz Kft.-vel és a Kertészeti Kft.-vel együtt egy cégbe olvasztják a Szolgáltató Udvart. A Kecelinfo értesülése szerint a város vezetése már fel is kért egy szakembert a „Városgazda” cég irányítására.