Home 4 Közlemények Kecel 4 Még idén lekapcsolják a Kőrösi TV adót

Még idén lekapcsolják a Kőrösi TV adót


adotorony2013 a digitális átállás éve lesz hazánkban. Mindez azt jelenti, hogy azoknak, akik Kecelen hagyományos antennával és készülékkel veszik a földi sugárzási tévéműsorokat, dönteniük kell. 820 rászorulónak elvileg nem kerül majd pénzébe a digitális műsorok vétele.

“2013 a digitális átállás éve lesz, amely során az analóg földfelszíni műsorszórást felváltja a digitális tévézés. A televíziózás korszakának második nagy mérföldkövéhez érkezett Magyarország, mely jelentőségében a fekete-fehér műsorokról a színes adásra való áttéréshez hasonlítható…” – így kezdődik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hétfői sajtótájékoztatóra szóló meghívó. Mindebből arra lehet következtetni, hogy még ebben az évben hazánk összes analóg tv műsort sugárzó földfelszíni adóját – így a [rad-hl]Kecelt is kiszolgáló[/rad-hl] – Kiskőrösit is lekapcsolják.

Akik továbbra is ingyen szeretnének tévézni, azoknak át kell állniuk a digitális vételre. Az ehhez szükséges eszközöket a rászorulók egy része már tavaly is állami támogatással kapta meg. Feltehetően ebben az évben még többen részesülhetnek ilyen juttatásban. A Keceli Városháza tavaly 820 rászoruló adatát adta le a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak. Az érintetteket hamarosan kérdezőbiztosok keresik majd fel, hogy felmérjék valóban rászorultak-e az ingyenes vételre. Akik igen, ingyen kapnak megfelelő antennát, digitális set-top -box készüléket, de az is lehet, hogy műholdas előfizetés révén biztosítják számukra a televízió műsorok vételét.