Home 4 KECELI HÍREK 4 Ma még szép az idő, használja ki! Holnaptól itt a tél!

Ma még szép az idő, használja ki! Holnaptól itt a tél!


hoHolnap a viharos  erejűvé fokozódó északi széllel bezúduló hideg levegő hatására egyre többfelé alakulhat ki havazás. Megyénkben is 10-15 centiméteres hó várható. Jó hír viszont, hogy jövő hét elején már visszatérhet a tavasz. Nézze meg a folytatásban, mennyi hóra számíthatunk.

Szerdán még kellemes, kora tavaszi időre számíthatunk, szórványos záporokkal, egy-egy zivatarral. 13-15 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön markáns fordulat következik, hiszen az erősen felhős, vagy borult égből eleinte többfelé várható eső; majd a viharossá, néhol orkán (110-120km/h) erejűvé fokozódó északi széllel bezúduló hideg levegő hatására egyre többfelé alakulhat ki havazás. Napközben semmit sem emelkedik majd a hőmérséklet: nyugaton 0, keleten még 9 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete, majd estétől erős lehűlés várható.

ho

Pénteken, nemzeti ünnepünkön továbbra is erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főleg a nap első felében számíthatunk további hóesésre, hózáporokra. Marad az erősen viharos szél. Keleten lehűl a levegő, télies napunk lesz, délután is csak 0 fok körüli értékekkel.

Szombaton és vasárnap reggel néhol -15, -10 fok közé süllyedhet a hőmérő higanyszála. Napközben már változóan felhős lesz az ég, és számottevő csapadék sem alakul ki.

Hétfőtől megszűnnek az éjszakai fagyok is, napközben már 9-11 fok várható. 

Forrás: köpönyeg.hu