Home 4 Archiv Kecel 4 Közútkezelő: havária helyzet!

Közútkezelő: havária helyzet!


Haváriának, vagyis természeti csapásnak minősítette a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a térségünket is sújtó rendkívüli időjárást. Kecel belterületén valamint a város körüli utak nehezen, vagy egyáltalán nem járhatók.

Kecelen az eddig lehullott hó mennyisége meghaladja a 20 centimétert, de a szél helyenként félméteres hótorlaszokat is emelt. A városban jelenleg a fő közlekedési utak járhatók, a legtöbb mellékutcában azonban nem lehet gépkocsival közlekedni. A Szolgáltató Udvar gépei folyamatosan dolgoznak, de a viharos szél miatt ennek nemigen van eredménye. A külterületi utak gyakorlatilag járhatatlanok.

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést a városból kivezető utakon is, Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskőrös, illetve Császártöltés felé. A meteorológusok szerint holnapra megszűnik a havazás, az erős szél viszont megmarad. A havaria helyzetre (természeti csapásra) való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan kéri az autósokat, hogy a hófúvásokban érintett területeken semmiképpen ne induljanak útnak!