Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Közeleg a szeretet ünnepe a Karácsony!

Közeleg a szeretet ünnepe a Karácsony!


A keresztény világ legnagyobb ünnepére készülődik az ország. Sajnos nem csak a jóérzésű, szeretetteljes emberek pulzusa ver szaporábban, hanem a szeretet vámszedőié is.

Pénzünket, pénztárcánkat úgy helyezzük el, hogy lehetőleg avatatlan szemek ne lássák. Ha elő kell vennünk, akkor legyen mindig a szemünk előtt, vagy közvetlenül a kezünknél. Érezzük, lássuk pénzünket, pénztárcánkat. Ha lehet, ne egyedül vásároljunk. Tervezzük meg még otthon, hogy szeretteinknek milyen összegért fogunk vásárolni, és csak a szükséges pénzt vigyük magunkkal! A karácsonyi bevásárlások során szinte elengedhetetlen eszköz a gépkocsi használata. Ezzel nem is volna baj, de mindig gondoljunk arra, hogy a gépkocsiban hagyott – akár egy üres – táska miatt is feltörhetik azt.

Tudjuk jól, hogy a gépkocsit nem tudja mindenki biztonságosan tárolni, őrizni. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhetjük a gépkocsink rongálásos feltörését oly módon, hogy abban látható helyen semmilyen értéket nem hagyunk. Ne essünk abba gyakori hibába, hogy a dobozban, vagy a táskában úgy sincs semmi!

Hitelkártyánkat is veszély fenyegetheti!
Ma már természetes a bank automaták használata, a hitelkártyával való pénzfelvétel, fizetés! Sajnos erre a bűnözők is felfigyeltek, figyelhetik mozgásunkat, elvehetik értékeinket! Megelőzhető az ilyen bűncselekmény-fajta elkövetése is. Ne éjjel vegyünk fel pénzt az automatákból! Ne egyedül tegyük ezt, csak ha mindenképpen szükséges!

BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY
K E C S K E M É T