Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Kecel adósságának 50%-át átvállalja az állam

Kecel adósságának 50%-át átvállalja az állam


logo2Közzétette a Belügyminisztérium, hogy várhatóan hány százalékát vállalja át az állam az 5000 fő feletti települések adósságának. A részleges adósságátvállalás kérdésében február 28-ig születik konkrét döntés az állam és az önkormányzatok között. Az Államadósság Kezelő Központ a pénzintézetek és a települések legkésőbb június 28-ig rögzítik az adósságátvállalás részleteit. Az állami átvállalás mértékét az önkormányzatok adósságerő képességének tükrében vállalja át az állam.

A Belügyminisztérium honlapján közzétett adatok szerint az adósságátvállalásban 20 Bács-Kiskun megyei település érintett. Ezek adósságát 40, 50, illetve 60 százalékos mértékben vállalja át az állam. A 40 százalékos kategóriába esik Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskőrös, Lajosmizse, Solt és Soltvadkert.

Baja, Izsák, Kecel, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunszentmiklós, Mélykút és Tiszakécske adósságainak felét fizeti ki az állam. Adósságának 60 százalékának Bácsalmás, Jánoshalma, Kalocsa, Szabadszállás és Tiszaalpár inthet búcsút. A Pest megyéhez tartozó, de megyeváltó népszavazás előtt álló Nagykőrös adósságának 60 százalékát viheti az állam.

Azt, hogy az egyes települések mekkora adósságállománnyal küzdenek, egyelőre nem hozták nyilvánosságra, így azt sem lehet tudni, hogy az országszerte több mint 300 települést érintő adósságrendezés mennyibe fog kerülni. Korábban 500 milliárdos adósságrendezést emlegettek.

forrás: BAON.HU