Home 4 KECELI HÍREK 4 Jól vizsgázott Kecel!

Jól vizsgázott Kecel!


Lezárult a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása érdekében tartott ellenőrzés megyénkben. A kormányhivatal tájékoztatása szerint Kecelen több helyszínen is volt vizsgálat, ám ezek során mindent rendben találtak.

A Járási Népegészségügyi Intézeteinek munkatársai február 18. és március 3. között tartottak ellenőrzést megyeszerte. A hatóság munkatársai a gyermekek, fiatalkorúak egészségének védelme érdekében közoktatási, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményeket, játszóterek, iskolák környékét ellenőrizték. Az akció során olyan frekventált helyeket is ellenőrzésbe vontak, mint az autóbusz pályaudvarok, helyi és helyközi autóbusz megállóhelyek, vendéglátó egységek, egészségügyi szolgáltatók.

A vizsgálatok során szabálytalanságot, intézkedésre okot adó körülményt 29 esetben állapítottak meg. A hiánypótlásokra tett intézkedések mellett 100.000 Ft egészségvédelmi bírság kerül kiszabásra. A Kecelinfo kérésre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve városunkra vonatkozó adatokat is kiadott. E szerint Kecelen egy vendéglátó egység, egy oktatási intézmény (óvoda) és egy egészségügyi szolgáltató (orvosi rendelő) célzott ellenőrzésére került sor. Ennek során „a nemdohányzók védelméről” szóló 1999 évi XLII törvény előírásainak megsértését nem tapasztalták, így hatósági intézkedésre, egészségvédelmi bírság kiszabására nem került sor.

kecelinfo.hu