Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Internetes csaló bukott

Internetes csaló bukott


buntenyA NAV dél-alföldi régiójának revizorai január óta több internetes kereskedőt is ellenőriztek. A hatóság közleményében részletesen leírja, hogy egyiküket hogyan buktatta le.

A közelmúltban egy olyan kereskedőt vizsgáltak, aki sokféle méretű és gyártmányú, többnyire használt gumiabroncsot kínált értékesítésre a virtuális piactéren. A revizorok az aukciós portálon meghirdetett abroncsok közül kiválasztottak egy garnitúra Good Year gumit, melynél licitálás helyett elfogadták a fix árat, ezzel azonnal megnyerték az aukciót. Mivel az ellenőrök a személyes átvételt választották, így a kereskedő miután jelezte, hogy részéről is rendben az adásvétel, e-mailben megadta a telefonos elérhetőségét. A „próbavásárlók” a megbeszéltek szerint elmentek egy magánházhoz, ahol kifizették a vételárat és átvették az abroncsokat. Az eladó az átvett ellenértékről semmilyen bizonylatot nem állított ki, ezért a revizorok igazolták magukat.

A kereskedő nyilatkozata szerint 2012. óta kereskedett a szóban forgó internetes portálon és az elmúlt évben 4,1 millió forint értékben sikerült értékesítenie. Az ellenőrzés során kiderült az aukciós portál adataiból, hogy a vizsgált kereskedő két felhasználónévvel is regisztrált. Az a profilja, amellyel az adóhatóság emberei a vásárlást lebonyolították még 2009-ben jött létre és csak az elmúlt 90 napban összesen 75 db adásvétel kapcsolódott hozzá. A másik profilján, melyet még 2005-ben jegyzett be, az utóbbi 90 napban 129 adásvétel jött össze. A vizsgálat megállapította, hogy a férfi bejelentés, adószám nélkül, üzletszerűen végezte gazdasági tevékenységét, amiért komoly mulasztási bírságra számíthat.

forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága