Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Igényelhető a feltöltős villanyóra

Igényelhető a feltöltős villanyóra


Az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén 6000-nél is több előre fizetős mérő van, és ez a szám hónapról hónapra nő. Kecelen is több ilyen működik, főleg halmozottan hátrányos helyzetű családoknál. Ezentúl még több lehet az ilyen fogyasztó -derül ki a szolgáltató közleményéből.

Ügyfélbarát szolgáltatással nyitja az újesztendőt az EDF DÉMÁSZ. Mostantól gyorsabban és egyszerűbben tölthetik fel az ügyfelek az előre fizetős mérőket az Elektronkártya segítségével. Az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén 6000-nél is több előre fizetős mérő van, és ez a szám hónapról hónapra nő. Korábban csak az ügyfélszolgálati irodákban vásárolhatták meg a fogyasztók azt a feltöltő kódot, amelynek segítségével az előre kifizetett villamos energia árának megfelelően vehették igénybe az áramszolgáltatást.

A januárban bevezetett Elektronkártya megkönnyíti a kódvásárlást, mivel tartalmazza a gyors kódvásárláshoz szükséges ügyféladatokat. Az EDF DÉMÁSZ új feltöltési módszerét egy országos kereskedelmi lánc, a Relay és Inmedio hírlapüzletek, illetve több újságpavilon segíti. Az ügyfelek az EDF DÉMÁSZ Elektronkártya emblémával ellátott üzletekben található terminálokon keresztül vásárolhatják meg feltöltő kódjukat. Az előre fizetős mérők feltöltése a következőképp zajlik: 1. Az összeg befizetését követően a terminálon kódkérés indul. 2. A rendszer ellenőrző szelvényt nyomtat, amit az ügyfél aláír, majd kinyomtatható a feltöltő kód. A feltöltő kód vásárlás minimális összege 2500 Ft. Az Elektronkártya szolgáltatást az is igénybe veheti, akinek lejárt tartozása van. Esetükben a minimális befizetés – a tartozás nagyságrendjétől függően – 3333 Ft vagy 5000 Ft.

A hatályos jogszabályok alapján a befizetés 25 vagy 50 százalékát az áramszolgáltató a hátralék csökkentésére fordítja. Amennyiben ügyfelünknek nincs tartozása és szerződéses folyószámlájára egyéb befizetés érkezik (pl. önkormányzati támogatás), akkor azt a rendszer automatikusan figyelembe veszi, és kódvásárláskor hozzáadja a befizetett összeghez. Arra is lehetőség van, hogy befizetés nélkül, a szociális támogatásból igényeljenek kódot ügyfeleink, ezt azonban e-vonalunkon (06 40 82 22 82) vagy az [email protected] e- mail címen kell egyeztetni. Elektronkártya igényelhető az EDF DÉMÁSZ ügyfélszolgálati irodáiban vagy az e-vonalon (06 40 82 22 82) keresztül is. Új előre fizetős mérő igénylése esetén pedig az Elektronkártyát fogyasztóink automatikusan megkapják.