Home 4 Archiv Kecel 4 Házhoz menő szelektív gyűjtés Kecelen

Házhoz menő szelektív gyűjtés Kecelen


Várhatóan jövőre Kecelen is elindul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. A kísérletképpen Soltvadkerten elindított szolgáltatás tapasztalatait, februárban értékeli ki a Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Kft., és ez után döntenek a bevezetés pontos időpontjáról.

A Homokhátsági Hulladékgazdálkodási Kft. egy hónappal ezelőtt – kísérleti jelleggel – házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést vezetett be Soltvadkerten. A szolgáltató első alkalommal október 26-án és 27-én gyűjtötte be a lakosoktól, az előre igényelt műanyag zsákokba helyezett szelektív hulladékot. Sokan vették igénybe az újszerű szolgáltatást és eredményes volt az első begyűjtés, mert mindkét nap közel tele állapotba kerültek a szállító járművek – derül ki a társaság közleményéből.

A szelektív gyűjtés nem befolyásolja a menetrendszerű kukás vegyes hulladékgyűjtést, az továbbra is a megszokott napon, a megszokott időben történik. Kovács Iván a szolgáltató szóvivője arról tájékoztatott, hogy a 3 hónapos kísérleti időszak kiértékelése után születhet döntés arról, hogy mely településeken folytatódik a program. Kovács Iván elmondta azt is, hogy uniós jogszabályok szerint legkésőbb 2014-ig minden településen el kel indítani a rendszert.(Szintén törvény rendelkezik arról, hogy önkormányzat csak nonprofit céggel köthet hulladékszállítási szerződét a jövőben, vagyis ennek a feltételnek a mostani szolgáltató nem felel meg.)