Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Havi 1000 forinttal csökkenhet az áram díja

Havi 1000 forinttal csökkenhet az áram díja


edf_demaszA kormányzati szándéknak megfelelően 2013. január 1-től 10 %-kal csökken a villamosenergia-szolgáltatás ára az EDF DÉMÁSZ lakossági fogyasztói számára, és a kisüzleti fogyasztók is csökkenést tapasztalnak a szolgáltatás árában – áll a szolgáltató
közleményében.

A kormányzati jogszabály módosítások következtében 2013. január 1-jétől 10 %-kal csökken az áram ára a lakossági fogyasztók számára az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén is. A villamos energia ára mellett a hálózathasználat díja is csökken, így együttesen adják a 10 %-os végfelhasználói árváltozást. Az EDF DÉMÁSZ lakossági fogyasztói számára egymást követően ez már a harmadik alkalom, amikor kedvezően változik a villamosenergia-szolgáltatás díja. A szolgáltató szerint az ügyfelek január elsejétől áramszámlájuk végösszegében tapasztalják majd a csökkenést, mely átlagos havi 200 kWh fogyasztás esetén havonta 1000 forint megtakarítást jelent majd.

A 10 %-os mérséklés az ún. „éjszakai” áram díjára is érvényes. Az egyetemes szolgáltatásban vételező kisüzleti felhasználók is csökkenést tapasztalhatnak áramszámlájukban, ennek mértéke átlagosan 4,5 % lesz. Ez a kedvező változás a villamos energia ár kismértékű növekedésének és a hálózathasználati díj jelentősebb csökkenésének köszönhető.