Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Minden közút járható Kecel környékén! FRISSÍTVE!

Minden közút járható Kecel környékén! FRISSÍTVE!


rendkivuli

Lassan helyre áll a közlekedés megyénkben is a tegnapi helyenként kritikus helyzet után. A Kecel környéki utak mindenütt járhatóak.

A szél mérséklődött, napközben olvad a hó, vagyis a közútkezelő munkáját már az időjárás is segíti térségünkben. A társaság ma reggeli közleményéből kiderül, hogy megyénkben már csak 4 járhatatlan útszakasz van, ám ezek egyike sem érinti térségünket. A Kecelről kivezető szakaszok mindegyike járható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépeinek nagy részét átcsoportosította a Dunántúlra, ahol még mindig vannak kritikus területek. Városunk belterületén is járhatóak az utak, nagyrészt a kedvezőre fordult időjárásnak köszönhetően.

 

… március 15. 23:00 …

Hóátfúvás miatt hét teljesen lezárt út van még Bács-Kiskun megyében: 

Gara – Bácsborsód
Gara – Csátalja
Bácsbokod – Mátételke
Csávoly – Rém
Szabadszállás – Szalkszentmárton
Kunadacs – Szabadszállás
Harta – Dunatetétlen.

… március 15. 11:40 …

A mai napon a kialakult hóátfúvás miatt 10.30 órától kezdődően lezárták az 53 főút 7-12 kilométer közötti szakaszát is Solt felől Kiskőrös felé. Kérjük az arra közlekedőket céljuk eléréséhez válasszanak másik útvonalat, vagy halasszák el a tervezett utat más időpontra, amikor biztonságosabb a közlekedés.  
Kiskunhalas és Jánoshalma között is több szakaszon csak félpályán lehet közlekedni, baja irányában az 55-ös főúton több szakaszon is hasonló a helyzet. 

 Az 55 úton Baja és Felsőszentiván között 1-2 kilométer hosszan helyenként csak 1-1 sáv járható a hóátfúvások miatt, de az utat folyamatosan takarítják. Hasonló a helyzet az 5308 számú úton Kalocsánál, és az 5412 úton Kiskunhalas és Jánoshalma között is.

 Kérjük, hogy csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges!

Ha mégis autóval kell közlekedniük, indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, lezárásokról! Tegyenek a járműbe meleg takarót, hóláncot, meleg italt, hólapátot! Autójukat tankolják tele! Mobiltelefonjukat indulás előtt töltsék fel!

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság