Home 4 KECELI HÍREK 4 Font Sándor az ellenzékiek „önkéntes” munkavállalásáról
kiskorostv.hu

Font Sándor az ellenzékiek „önkéntes” munkavállalásáról


kiskorostv.huTérségünk országgyűlési képviselője közleményben hívja fel a figyelmet a tavaly megkötött haszonbérleti szerződések felülvizsgálatához csatlakozó ellenzéki politikusokkal kapcsolatos aggályokra.

Megkezdte a tavaly megkötött haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát az állami földek felett rendelkező Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA). Munkájukhoz önkéntesen csatlakozott Harangozó Gábor és Gőgös Zoltán is, akik elmondásuk szerint ellenőrizni kívánják, hogy a bérelt állami területeken „van-e nyoma állattartásnak”. Kissé képmutatónak tűnik, hogy éppen azok jelentkeznek most önkéntes munkára, akik kiírnák az Alaptörvényből a nemzeti vagyon fogalmát és a magyar föld védelmét – írja Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke keddi közleményében, amelyben a szocialista képviselők sajtótájékoztatóján elmondottakra reagál.

Az eddigi három pályázati körben 65 ezer hektárból már több mint 40 ezret hirdettek meg az NFA munkatársai, melyből több mint 25 ezer hektárt őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, családi gazdálkodóknak ítéltek oda. Az első körben meghirdetett 20 ezer hektáros területre kötött 1260 szerződés éves felülvizsgálata elkezdődött. Akik emlékeznek még a Gőgös Zoltán államtitkársága idején bonyolított földbérleti pályáztatás szabályaira és a termőföldhöz juttatottak körére, azt remélik, hogy az előző két ciklus átláthatatlan rendszere után az NFA tisztességes, pártatlan, mindenre kiterjedő vizsgálatot folytat majd, mely mentes lesz a „Gőgös-féle” értékrendtől.