Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Font Sándor az élelmiszerek áfájának csökkentéséről
kiskorostv.hu

Font Sándor az élelmiszerek áfájának csökkentéséről


kiskorostv.huA kormány vizsgálja azt a lehetőséget, hogy csökkentse az élelmiszerek áfáját és ennek esetleges hatásait is – közölte Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke, térségünk országgyűlési képviselője.

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy a hétfői agrártárgyú ellenzéki egyeztetésen az élelmiszerek áfájának csökkentését sürgették a részt vevő baloldali pártok. Font Sándor azt írta: a baloldali kormányok, amikor tehették volna, nem csökkentették az élelmiszerek áfáját és jelenlegi programjaik is “csak adóemelést tartalmaznak”.

A fideszes politikus hozzátette, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok bebizonyították, hogy “az agrárium sem jelent mást számukra, mint kiárusítható nemzeti vagyont, ha rajtuk múlna, most is megszüntetnék a magyar föld alkotmányos védelmét és a nagytőkés társaságok kezére játszanák” a termőföldet. A baloldal agrárpolitikája tönkretette a magyar mezőgazdaságot: kormányzásuk ideje alatt termelők tízezrei tűntek el a mezőgazdaságból – hangsúlyozta. A térség országgyűlési képviselője kitért arra is, hogy a magyar gazdák a következő években az eddiginél 500 milliárd forinttal több támogatásra számíthatnak.