Home 4 KECELI HÍREK 4 Félszáz gyerek öröme bizonyítja az örök igazságot: adni jó!

Félszáz gyerek öröme bizonyítja az örök igazságot: adni jó!


December 17-én immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Jobbik Keceli Szervezetének és Ifjúsági Tagozatának adventi családi programja, melyre rászoruló családokat vártunk a helyi irodánkba.

A kétórás program célja nem csak az, hogy megajándékozzuk azokat, akiknek sajnos lehet, hogy semmi nem kerülne a karácsonyfája alá, hanem, hogy olyan környezetet biztosítsunk nekik, ahol erre az időre megszűnik a nélkülözés, és melegben, jól lakottan, társakkal körülvéve, tartalmas programokkal karácsonyi hangulatban telik el az idő. Mint minden évben, idén is a kicsik segítségét kértük a program elején még üresen ácsingózó karácsonyfánk feldíszítésére, amely munkába lelkesen segítettek is, és a szebbnél szebb, színesebbnél színesebb díszeket készítették a cél érdekében, hogy minél díszesebb legyen a délután a végére a karácsonyfa. A rendezvényen zsíros kenyérrel, finom sütikkel, édességgel, teával vártuk a gyerkőcöket és szüleiket, utóbbiak pedig forralt bort is fogyaszthattak.

A rendezvény végén a gyerekek egy személyre szabott kis ajándékcsomagot is kaptak telis-tele játékokkal, édességgel, gyümölccsel, míg a szülők egy tartós élelmiszerekből álló csomagot vihettek haza.

Összességében elmondható, hogy rendezvényünk sikere immár évek óta töretlen, ez egyrészt öröm számunkra, hiszen kevés szebb érzés van annál, amikor valóban nélkülöző gyerekek arcára lehet mosolyt varázsolni, feledtetni velük a hétköznapi nehézségeket, nélkülözéseket. Ugyanakkor a rendezvény sikere és évről-évre való nagyobb létszám szomorúsággal is tölt el minket, hiszen ez is mutatja, hogy egyre több rászoruló család van ma hazánkban. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki adományával hozzájárult ahhoz, hogy a családok ünnepét szebbé tegyük!

A Jobbik Keceli Szervezetének sajtóközleménye