Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Farkas: kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással

Farkas: kiemelten kell foglalkozni az elvándorlással


Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az elmúlt két hónapban nem került szóba az Országgyűlésben a probléma, s nincs nevesítve olyan államtitkár sem, akinek az elvándorlással foglalkoznia kell.

Riasztónak nevezte, hogy a felmérések szerint a 18 és 39 év közöttiek fele gondolkodik rövid vagy hosszú távú kivándorlásban, s a külföldön élő magyarok sem vágynak haza.

Farkas Gergely a következő időszak kiemelt problémájának nevezte a kérdést, amellyel kapcsolatban eseti bizottság felállítását, parlamenti vitanap megszervezését szorgalmazta. Emellett úgy véli, a kivándorlást a közbeszéd témájává kell tenni.

A jobbikos politikus a megoldási javaslatok közé sorolta a bérlakásprogram beindítását, valódi munkahelyek létrehozását, ifjúsági törvény megalkotását és az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számának növelését. A Jobbik az őszi ülésszak előtt felvázolja megoldási javaslatait és a kormánynál is mielőbbi lépéseket szorgalmaz annak érdekében, hogy aki Magyarországon él, az itthon is maradjon, aki pedig elvándorolt, az hazatérjen – mondta Farkas Gergely.

(MTI)