Home 4 KECELI HÍREK 4 Elörejelzés: Csapadékos és hideg idő várható

Elörejelzés: Csapadékos és hideg idő várható


A jövő héten többfelé várható csapadék: eső és hó egyaránt. A hőmérséklet maximuma kezdetben a plusz 5 fokot is eléri, de hétvégén néhol nappal is csak maximum mínusz 7 fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többfelé várható csapadék. Az északi határvidéken és a Nyugat-Dunántúlon estig ismétlődő havazás várható, máshol a havat egyre többfelé eső váltja fel, átmenetileg ónos eső is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és mínusz 5 Celsius-fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali csúcshőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.
    

Kedden kezdetben északon, északnyugaton még havazhat, majd várhatóan ott is havas esőbe, esőbe vált a csapadék. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok valószínű, míg a maximumok mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulhatnak. 

Szerdán átmenetileg kevesebb helyen – főként a keleti tájakon valószínű eső. Nyugaton, északnyugaton kisebb havazásra is számítani lehet. A leghidegebb órában mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali csúcsértékek 0 és plusz 5 fok között várhatók.

Csütörtökön ismét többfelé várható csapadék. A déli, délkeleti megyékben eső, havas eső, máshol havazás valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, de nappal is csak maximum mínusz 2 és plusz 3 fok közötti értékekre lehet számítani.

Pénteken eleinte még több helyen havazhat. Az északi, északkeleti szelet főként a Kisalföldön erős, olykor viharos lökések kísérik. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul.
    

Szombaton csökken a felhőzet, felhőátvonulások várhatók és már csak kevés helyen havazhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég és néhány órára kisüt majd a nap. Elszórtan hózápor, gyenge havazás előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de a derült helyeken mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. A nappali csúcsértékek mínusz 7 és mínusz 2 fok között várhatók – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

forrás: MTI