Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Elérhető közelségben a csatornázás elindulása

Elérhető közelségben a csatornázás elindulása


csatornazasMinden eddiginél jobb hírek láttak napvilágot a [rad-hl]keceli csatorna program[/rad-hl] befejező szakával kapcsolatban. Az önkormányzat tájékoztatása szerint városunk esetében felére csökken az engedélyeztetési eljárás ideje.

Február végén jelent meg az a kormányrendelet a szennyvíz-elvezetési és -tisztítási beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyek között kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a keceli csatorna-program befejező szakaszát. Ez azt is jelenti, hogy a szennyvízcsatorna hálózat III. ütemének kiépítéséhez szükséges hatósági engedélyezési eljárások (pl. vízjogi létesítési engedély, annak módosítása, vagy meghosszabbítása, vízjogi üzemeltetési engedély kiadása) ügyintézési határideje is rövidebb lesz, mint más tárgyú engedélyezési eljárásoknál.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint egy engedély gyakorlatilag fele annyi idő alatt megszerezhető. Mindezek alapján remény van arra, hogy Kecel rövidesen megkapja azt a közel félmilliárdos pluszforrást is, amely hónapok óta akadályozza a munkálatok elindulását. Erre azért van szükség, mert a kivitelező – Soltút-Duna Aszfalt konzorcium – a tervezetthez képest több mint félmilliárd forinttal többért vállalja csak a munkálatokat. A társaságok a megemelkedett anyagköltségekre és munkadíjakra hivatkozva kérik a többlet állami forrást. Az önkormányzat ezért közel egy éve kiegészítő forrásra nyújtott be igényt. Amennyiben a pénz megérkezik, már ez év nyarán elindulhatnak a földmunkálatok.

kecelinfo.hu