Home 4 Archiv Kecel 4 Egységben a Jobbik ellen- keceliekkel

Egységben a Jobbik ellen- keceliekkel


Több tízezren köztük egy keceli delegáció is részt vett vasárnap azon a tiltakozó megmozduláson, amely felemelte hangját a Jobbik által képviselt antiszemita és neonáci eszmék ellen. A megmozduláson ott volt Dr. Borbényi Ilona önkormányzati képviselő is.

Hétfőn a parlamentben Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy listázni kellene, hány zsidó származású kormánytag ül a parlamentben, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Másnap az Országgyűlés házbizottsága hibának minősítette, hogy az ülést vezető alelnök, a jobbikos Balczó Zoltán nem lépett közbe. Ezt követően pedig minden politikai erő elítélte a nyilatkozatot, amelyhez hasonló utoljára 70 évvel ezelőtt hangzott el hazánkban. Az újfasiszta kijelentés hatására szervezett vasárnapra tiltakozó demonstrációt a „Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” Alapítvány.

A rendezvényen Kecelt is képviselte egy civilekből álló küldöttség, amelyhez csatlakozott Dr. Borbényi Ilona önkormányzati képviselő is. A városunk nevét tartalmazó transzparens jól látható volt a híradásokban. A parlament előtti téren felszólalt Rogán Antal, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila. A tüntetésen megjelent egyebek mellett Ilan Mór Izrael, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok és Karin Olofsdotter, Svédország budapesti nagykövete. Részt vett a megmozduláson Pálffy István, a KDNP frakciószóvivője, Fodor Gábor az SZDSZ volt elnöke, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, és Schmuck Andor, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.