Home 4 KECELI HÍREK 4 Csúszik az ivóvízminőség-javító program

Csúszik az ivóvízminőség-javító program


Tavasz helyett leghamarabb ez év végén indulhatnak el az ivóvízminőség-javító program keceli beruházásai. A kivitelező munkák a közbeszerzési eljárások elhúzódása miatt csúsznak legalább fél évet.

Mint arról már hírt adtunk, közel 500 milliós ivóvízminőség-javító program indul Kecelen térségi beruházás keretében. Az uniós projekt részeként többek között vas, illetve arzénmentesítő új kút épül a városban. De felújítják a glóbuszt, valamint a gerincvezeték egy részét. A fejlesztés költségei miatt a következő 20 évben fokozatosan emelkednek a lakossági és vállalkozói vízdíjak. A program Kecelnek egyetlen forintjába sem kerül, mivel az önrészt átvállalja az állam, a további költségeket pedig 100%-ban az Unió biztosítja.

Domonyi László, a Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke arról tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárások elhúzódása miatt csúsznak a kivitelező munkák is, így azok leghamarabb az év végén, reálisan jövő év elején kezdődhetnek meg városunkban. A korszerűsítések hatása a vízdíjakban is érezhető lesz. Azok ugyanis folyamatosan emelkednek majd. Igaz, 20 év alatt, vagyis azok hatásait a lakosság kevésbé fogja érezni.