Home 4 KECELI HÍREK 4 Csökkennek a tiszteletdíjak

Csökkennek a tiszteletdíjak


penz

Csökkennek a bizottsági tagok tiszteletdíjai Kecelen, sőt lehetséges, hogy az önkormányzati képviselők is lemondanak javadalmazásuk egy részéről.

A szerdán napirendre kerülő előterjesztésben azonban nincs szó arról, hogy a polgármester járandósága változik-e. Kecel Önkormányzata az emlékezetes 400 fős tüntetés napján döntött arról, hogy – az akkori előterjesztéssel ellentétben – nem szünteti meg a jelenlegi bizottsági struktúrát. A város nehéz gazdasági helyzete miatt azonban többen is felvetették, hogy a bizottságok elnökei, képviselő és nem képviselő tagjai ne kapjanak pénzt. Sőt a vitában volt, aki felvetette a képviselői tiszteletdíjak csökkentését is.

A Városháza által elvégzett számítások szerint, amennyiben március 1-től a képviselő bizottsági elnökök és tagok, valamint a nem képviselő bizottsági tagok nem részesülnek juttatásban, az 2013-ban 6,2 milliós megtakarítást eredményez. (A nyilvános előterjesztésből kiderül, hogy a bizottsági tagságért annak számától függetlenül, havonta bruttó 30 000 forint jár. A bizottsági elnökök pedig, az alapdíjon és a bizottsági tagságért járó tiszteletdíjon felül további bruttó 23 100 forintot kapnak.) A képviselők jelenlegi tiszteletdíja a járulékokkal együtt bruttó 70.100 forint havonta, hogy ez milyen mértékben csökken, az a szerdai ülésen derül ki. Az előterjesztésben nem esik szó arról, hogy Haszilló Ferenc polgármester javadalmazása változik-e márciustól. A Kecelinfo értesülése szerint a polgármester a maximális járandóságot kapja, míg a képviselők jelenlegi tiszteletdíja jelenleg is csak az adható díj 80%-a.