Home 4 Archiv Kecel 4 Cáfolja a DÉMÁSZ Kecel Önkormányzatát!

Cáfolja a DÉMÁSZ Kecel Önkormányzatát!


Az áramszolgáltató cáfolja a Kecel Képviselő – testületének legutóbbi ülésén elhangzottakat, amely szerint 200 darabbal kevesebb lámpatest lenne a városban. A szolgáltató azt állítja, hogy éppen ellenkezőleg, 132 darabbal több van, mint a jelenleg nyilvántartott és számlázott mennyiség.

Az önkormányzat megbízásából egy cég közelmúltban végezte el Kecel közvilágításának felmérését, számbavételét egy küszöbön álló fejlesztés előkészítéseként. Ez alapján a képviselő-testület legutóbbi ülésére készült előterjesztésben a következő mondat is szerepelt: “kiderült, hogy 200 db lámpával több után fizetünk áramdíjat, mint amennyit az utcákon találtunk, ezt most felmérik és pontosítjuk.” A szolgáltató vezetése megnézte az interneten is elérhető ülést, és a következő közleményt adta ki a leírtakkal illetve elhangzottakkal kapcsolatban:

Az EDF DÉMÁSZ Önkormányzati Kapcsolattartó Irodájának munkatársai a nyár óta folyamatosan végzik több település lámpaállományának rendkívüli leltározását. 2012. november 28-ig megtörtént Kecel város lámpaparkjának felmérése is. A rendkívüli lámpaleltár során kiderült, hogy Kecelen összesen 1.750 db közvilágítási lámpa üzemel, 63,472 kW beépített teljesítménnyel. Ez 132 darabbal több, mint a jelenleg nyilvántartott és számlázott mennyiség. Mindezek ismeretében az EDF DÉMÁSZ értetlenül áll a keceli képviselőtestület legutóbbi ülésén elhangzott kijelentés előtt, miszerint „kiderült, hogy 200 db lámpával több után fizetünk áramdíjat, mint amennyit az utcákon találtunk” A helyzet megnyugtató rendezése érdekében az EDF DÉMÁSZ a közvilágítási lámpák szúrópróbaszerű ellenőrzését ajánlja fel a város illetékesei részére, hogy a rendkívüli leltár során rögzített adatokat mindkét fél legalizálja és elfogadja. Fontosnak tartjuk még megjegyezni, hogy Társaságunk jelenleg is tárgyalásokat folytat Kecel város képviselőivel a lejáró közvilágítási üzemeltetési szerződés megújításáról új üzemeltetési ajánlat bemutatásával. Emellett előkészületben van Kecel két átkelési főútvonalán 313 db indukciós lámpa felszerelése a meglévő lámpák helyére.

Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja