Home 4 KECELI HÍREK 4 Beíratkozási tudnivalók

Beíratkozási tudnivalók


ovodaMárciusban illetve áprilisban óvodai illetve iskolai beiratkozások lesznek Kecelen. Az oviba 6 napon át, míg a város egyetlen általános iskolájába két napon lehet jelentkezni.

Az önkormányzati óvoda és bölcsőde tájékoztatása szerint, március 18-22-e között naponta 08.00-12.00 óráig, valamint 20-án 16.00-18.00 óráig várják a kisgyermekeket és szüleiket a Kalocsai u. 4-6. szám alatti igazgatóságon. Az intézmény arra kéri a szülőket, hogy hozzák magukkal gyermeküket, annak lakcímkártyáját, személyi azonosító valamint TAJ kártyáját, oltási könyvét, születési anyakönyvi kivonatát. Szükség lesz ugyanakkor a szülő lakcímkártyájára és személyi azonosító kártyájára is, és igazolni kell a rendszeres gyermekvédelmi támogatást is.

Az általános iskolában április 8-án és 9-én (hétfőn, kedden) délelőtt 8-12 óráig, délután 13-16 óráig várják a 2006. június 1. és 2007. augusztus 31. között született iskolaérett gyermekek szüleit, gondviselőit az iskolai beíratásra. Ehhez szükség lesz a szülő (gondviselő) személyazonosító igazolványára, lakcímét igazoló hatósági igazolványra, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító, lakcímét igazoló hatósági igazolványra (lakcímkártya), az iskolaérettségi igazolásra (óvodai szakvélemény, nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény). Az iskola a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is kérheti.

A beíratás elmulasztását a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247.§ a) pontja szabálysértésnek minősíti, és 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal rendeli büntetni.

kecelinfo.hu