Home 4 Legolvasottabb cikkek Kecel 4 Behavazva Kecelen – olvasói levél

Behavazva Kecelen – olvasói levél


kecel-havazasMiközben a környező települések útjai két nappal a havazás után már jól járhatók, addig Kecelen a Szolgáltató Udvar úgy tűnik eddig nem volt képes megbirkózni még a legforgalmasabb útszakaszok tisztításával sem. Pedig tavaly nyáron új gépet is kaptak ehhez. A Kecelinfo olvasóinak levele és fényképe alapján úgy tűnik, a városunkban közlekedők csak a gyors olvadásban bízhatnak.

 

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Két hete attól hangos az országos média, hogy nagy havazásokra lehet számítani. Mindenkin úrrá lett a döbbenet, különösen a hómunkásokon, akiket valósággal megbénított a beteljesülő valóság. Bennünket, egyszerű keceli lakosokat, szavazó polgárokat köteleznek arra, hogy tartsuk tisztán járdáinkat, gondoskodjunk a csúszásmentes közlekedésről, baleset megelőzésről. Úgy tűnik ez a szabály csak ránk vonatkozik.

A hó 2 napja akadályozza a közlekedést városunkban, és bár a gyors olvadásnak köszönhetően ez a probléma lassan a természet segítségével is megoldódni látszik, de engedjék már meg az illetékesek a kérdést: Mi az oka annak, hogy a havazást követő második napon még mindig nincs a Kék Iskola előtt parkolási lehetőség? Talán nem volt elég idő eltúrni a havat? Vagy még mindig magyarázatként szolgál a jól bevált szöveg: „Nem számítottunk rá!” Ezt nem lehet kimagyarázni!

Ma reggel minden arra közlekedő láthatta, ahogy az autók az iskola előtt az út közepén megállnak, az iskolához legközelebb álló kisegíti alsós gyermekét, elköszön tőle, autóba száll, elhajt, majd helyére áll a mögötte lévő autó, ő is elbúcsúzik gyermekétől… így haladt tovább a kocsisor. Gyönyörű! A járda és az iskola előtti „kapubejáró” részen pedig egy hólapátnyi szélességnek megfelelő utat biztosítottak a közlekedésre. Ezt ezúton is köszönjük!

Keceli polgárok