Home 4 Archiv Kecel 4 Babavilág – Meseország kiállítás Kecelen!

Babavilág – Meseország kiállítás Kecelen!


Babavilág – meseország címmel 2012. december 7-én 16.00 órakor babakiállítás nyílik Dr. Garai István Levente országgyűlési képviselő gyűjteményéből a keceli Városi Múzeumban. A megnyitó időpontját a virágkiállításra időzítették, mivel ez a legnagyobb, leglátogatottabb rendezvénye Kecel városának, így sokan ízelítőt kaphatnak a maga nemében páratlan gyűjteményből. Karácsony közeledte pedig jobb hangulatot sem biztosíthatna egy ilyen kezdeményezéshez.

Ízelítőről lehet csak beszélni, mivel megközelítőleg 1000 darab babából áll a kollekció, ezért csak egy része lesz bemutatható, külön múzeumot is megérdemelne. Dr. Garai István sajátja mellé megkapta pár éve Bárány Tiborné kiskunmajsai gyűjtő több mint ötszáz babából álló gyűjteményét, így alakult ki ez a hatalmas darabszám. ”Babás Vica néni” az elmúlt évtizedekben több száz babakülönlegességre tett szert, akadnak köztük japán, esküvői és egyedi készítésű alkotások is a világ sok tájáról. A babák „édesanyja” azért bízta a gyűjteményt Garai doktorra, mert azt szeretné, ha még többen láthatnák a babákat, és ezzel még több embernek okoznának örömet.

A kiállítást Jakobovics Angéla, a Halas Galéria múzeumpedagógusa, a babák világának beavatott ismerője nyitja meg, a babákról mesél Bárány Tiborné Vica néni, köszöntőt mond Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere.