Home 4 KECELI HÍREK 4 Arzénmentes víz az Önkormányzattól!

Arzénmentes víz az Önkormányzattól!


Tap Water

Kecel Önkormányzata a törvényi előírásoknak megfelelően biztosítja a lakosság számára előírt ingyenes arzénmentes víz vételezésének lehetőségét. A napi 3 liter egészségesebb vízhez egy vállalkozáson keresztül lehet hozzájutni.

Pénteken jelent meg egy közlemény a város honlapján, amelyben a Kőrösvíz Kft. és Kecel Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a közmű hálózaton szolgáltatott ivóvíz minősége arzén tekintetében nem felel meg az EU által meghatározott határértéknek. A felhívásból kiderül, hogy a keceliek számára lakosonként napi 3 liter egészséges ivóvíz vételezésére van lehetőség a Szódáz-HAT Kft. (Kecel, Vágóhíd u. 13.) telephelyén, hétfőtől péntekig 8 és 10 óra között.

A KŐRÖSVÍZ Kft. tájékoztatója

„A víz minősége nem változott a településen”, csak a határérték! A Kormány 1379/2012. (IX.20.) határozata alapján tájékoztatjuk Kecel város lakosságát és az élelmiszer-vállalkozásokat, hogy a közmű hálózaton szolgáltatott ivóvíz minősége arzén tekintetében nem felel meg az EU által meghatározott határértéknek. A víz ivóvíz célú fogyasztásra, főzésre, ételkészítésre nem megfelelő minőségű. A fogyasztók egészséges ivóvízzel történő ellátását átmeneti jelleggel az Önkormányzat teljesíti, melynek módjáról és rendjéről külön rendelkeznek, illetve tájékoztatják a lakosságot. A település a KEOP keretében részt vesz egy ivóvízminőség-javító projektben, aminek eredményeként legkésőbb 2014 végéig a víz teljes mértékben meg fog felelni az EU elvárásainak. A szolgáltatott víz minőségéről naprakészen tájékozódhat a www. korosviz.hu internetes oldalon.